BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почти 48% от децата в Кюстендилско вече са на училище

  • Written by:

84 паралелки от общо 176 в Кюстендилска област, от първи до четвърти клас, започват училище. Това е 47,73 процента от общия брой и поставя региона на едно от средните места в страната, казаха от РУО.

Няма нито една положителна проба от тестваните тази сутрин деца на територията на областта. Тестването е много лесно, изключително бързо и отнема само 15 минути, доста по-малко от предвидените 30 минути, допълват от образователното управление. Тестовете могат да се направят и с шпатула, с която детето само да си вземе секрет под езика, което вече е било направено в някои от паралелките в началното училище в Кюстендил.

Проблем се отчита при децата от ромски произход , чиито родители масово отказват тестването, казаха още от РУО.

Училището в с.Раждавица, община Кюстендил, започва присъствено обучение в понеделник, тогава ще започне работа и училището в Бобошево. В последното липсва екип, който да извършва тестването.

Тестването на учениците два пъти в седмицата е задължително условие за провеждането на присъствен учебен процес. Родителите имат избор – или са съгласни децата им да бъдат тествани и да учат присъствено, или децата остават вкъщи и учат от разстояние в електронна среда синхронно или асинхронно в зависимост от възможностите на училището.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!