BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Организираха акция за даряване на нови дрехи за деца от българските общности в Одеса

  • Written by:
Снимка: Анастасия Бондаренко

Изпълнителна агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) и Благотворителна фондация „Спаси Украйна“ организираха акция за даряване на нови дрехи за деца от българските общности в Одеса, където на 28 и 29 октомври се състоя събитие посветено на Деня на бесарабските българи. Това съобщиха от ИАБЧ в своя сайт.

Инициативата е своеобразен израз на солидарност и подкрепа към нуждаещите се. Благодарение на нея, много деца успяха да изберат и получат необходимите дрехи за зимния сезон, допълват от агенцията.

„На събитието присъстваха директорът на Изпълнителна агенция на българите в чужбина г-жа Райна Манджукова и директорът на благотворителната фондация „Спаси Украйна“, който е и ръководител на обществената ни организация „Двойна Дъга“ г-н Егор Садовенко. Те изразиха своята дълбока благодарност към всички участници в акцията за техния принос и помощта към децата на етническите българи“, информират още от там.

Отправеното послание към всички хора чрез подобни инициативи е, че това са важни стъпки в развитието на обществото и опазването на културното наследство. От ИАБЧ споделят още, че организаторите са мотивирани да провеждат подобни събития и в бъдеще за нуждаещите се деца в Украйна.

„Благодарим на всички, които се включиха в това прекрасно събитие! Заедно – ние сме сила!“, споделят от организационния колектив на инициативата.

/ЙК/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!