BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Малък брой новозаразени с Ковид 19 в Босилеградска община

  • Written by:

През последните няколко дни на територията на Р. Сърбия бяха регистрирани рекордни показатели по ново заразени от Ковид 19. Няколко дни назад на дневно ниво са над 8000  новозаразените. Болниците са на предела на възможностите, като постоянно се апелира да се ускори и възобнови масовата имунизация. Имайки предвид негативните показатели от вътрешността на Сърбия, община Босилеград за сега се опазва от ново, по сериозно заразяване.

След направено допитване в Здравния дом в Босилеград разбрахме, че през последните дни има единични случаи на положителни проби, а  най-голямата бройка за един ден е била петима новозаразени. През вчерашния ден не е регистриран нито един случай. Тук е важно да се спомене, че повечето от пълнолетните и особено по възрастните граждани на територията на Босилеградска община са ваксинирани над 65% с две дози.

Остава да спазваме предписаните мерки и да се надяваме, че провеждането на традиционния събор на Малка Богородица, както и няколкото частни празненства през последните дни, няма да ни припомнят най-мрачните Ковид дни в Босилеград от месец март и април, тази година.

ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!