BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Аварии и токови удари в няколко села в Кюстендилско, уредите на хората са повредени

  • Written by:

Жители на няколко кюстендилски села се оплакват от постоянно спиране на тока. Авариите са чести, а електричеството спира непредвидено. Така много от уредите им вече са повредени.

Селата са в община Невестино, област Кюстендил. В момента тече подписка, а хората до момента са събрали около 200 подписа.

Те разказаха, че токът им спира абсолютно всеки ден. Многократно са се обаждали на ЧЕЗ, но резултат няма. Те настояват за среща с ръководството.

Зам.-кметът на община Невестино обясни, че не е уведомен за подписката. През месец юли в общината е имало два пожара, причинени от късо съединение. След тези случаи областният управител е направил среща, на която са поканени представители на ЧЕЗ.

Проблемите идват от това, че проводниковата мрежа за ниско напрежение е обрасла с храсти и от ЧЕЗ заявиха, че не им достигат хора за почистването ѝ.

От Перник са прехвърлени две групи, които да помагат за почистването на електропроводната мрежа.

От ЧЕЗ потвърдиха, че основната причина са пожарите. Освен това имало много птици, които се заплитат в мрежите. Имало и други причини, които не зависят от компанията. Една от тях е, че нямали право да кастрят дървета.

Хората обаче не вярват на тези обяснения и искат решение на проблема. В противен случай ще има протести.

Източник: btvnovinite.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!