BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сърбия триумфира в първото издание на АТП Къп

  • Written by:

Отборът на Сърбия надделя над Испания с 2:1 победи и спечели първото издание на отборния турнир по тенис за мъже АТП Къп.

Вторият в световната ранглиста Новак Джокович бе в основата на сръбския успех, след като се наложи в мача си на сингъл над водача в класацията на АТП Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (4), а след това с Виктор Троицки триумфираха срещу Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо-Буста в решаващия двубой на двойки с 6:3, 6:4.

Испанците, които са действащи шампиони в Купа „Дейвис“, стартираха силно финала след успеха на Роберто Баутиста Агут срещу Душан Лайович със 7:5, 6:1.

Джокович изравни в мача срещу Надал, в който доминираше в първия сет, а във втория двамата показаха страхотен тенис, но белградчанинът все пак спечели със 7:4 точки в тайбрека.

Двубоят на двойки стартира добре за Испания, след като Лопес и Кареньо-Буста дръпнаха с 3:1, но след това Джокович и Троицки спечелиха седем поредни гейма, с което взеха първия сет и поведоха с брейк за 2:0 във втория. До края сервиращите печелеха подаванията си и това се оказа достатъчно за триумфа на Сърбия./ БТА

Източник:  gong.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!