BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петър Паунов:Бюджет 2020- Стремежът е отново да върнем нашите съграждани в Кюстендил

  • Written by:

Близо 50 млн. лева (49 812 000 лв.) е потенциалната рамка на Бюджет 2020 г.  на община Кюстендил  ,което е с 10% повече в сравнение с миналата година , заяви кметът Петър Паунов по време на общественото обсъждане.Традиционен акцент, на първо място винаги  е било образованието.

Дарик- Кюстендил

„Стремеж за подобряване на жизнената среда, което да доведе до резултати в икономиката.Ключов фактор в момента в икономиката на нашата страна е човешкият фактор.Подобрявайки жизнената среда, стремежа е отново да върнем голяма част от нашите съграждани да живеят, да инвестират и да работят на територията на Кюстендил“, коментира кметът Петър Паунов.
Заложени са интервенции като капиталови разходи в голяма част от населените места на община Кюстендил през тази година.
“Ремонти на кметства, читалища, работи се вече по изгорялото читалище в с.Катрище.

За 3 от малките населени места осигурихме възможност за частична подмяна на водопроводите-Катрище, Николичевци и Гюешево. Продължаваме да проектираме за останалите места, в разговори сме с МРРБ, надявам се да получим подкрепа“, коментира кметът Петър Паунов.
На общественото обсъждане той анонсира и ключовите обекти по европейски програми.
„Ключовите обекти това лято ще са Колушко дере, което ще се прави с реализирани икономии,цялостно благоустрояване на градинката при арката и разбира се театъра.Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на драматичния театър и ремонт на пространството около него“, анонсира Петър Паунов.
Близо 1 млн. лв. са предвидени за мрежата за минерална вода.
„От 1970 г. водовземните съоръжения не са ремонтирани, така че всичко трябва да бъде обновено .Имаме готов технически проект, цялата мрежа е обследвана.В част от авариращите участъци липсват компенсиращи механизми в шахтите, така че 1 млн. лв. инвестиции в минералната вода, за да намалим загубите от нея.Което е и част от политиката ни за развитие на туризма като приоритет в работата ни и се надявам да привлечем нови партньори„, коментира още Паунов.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!