BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Омбудсманите на България и Сърбия с обща приемна в Босилеград

  • Written by:

На 1 октомври 2019 година в Босилеград омбудсманът на България г-жа Диана Ковачева заедно с омбудсмана на Сърбия г-н Зоран Пашалич ще открият обща приемна за граждани в Босилеград. Двамата омбудсмани ще бъдат придружавани от посланика на България в Сърбия Н. Пр. Радко Влайков. Двамата омбудсмани и техните екипи ще приемат граждани от 10.00 ч. до 16.00 ч. в Народната библиотека „Христо Ботев“. Желаещите да се запишат могат да изпратят предварителна заявка на имейл [email protected] или на телефоните: (+38111)2068 119 и (+381 62)888 7561.

В 11.30 ч. двамата омбудсмани на България и Сърбия ще посетят Културно-информационния център на Българското национално малцинство в Босилеград, където ще проведат среща с неговия председател г-н Иван Николов.

В 12.00 ч. г-жа Диана Ковачева и г-н Зоран Пашалич ще дадат съвместна пресконференция за медиите в Регионалния клуб на БТА и портал ГЛАСПРЕСС в Босилеград.

В 13.30 ч. в Народната библиотека „Христо Ботев“ в Босилеград двамата омбудсмани ще участват в работна среща с държавните учреждения и представителите на гражданския сектор по актуалните теми в областта на защитата на правата на гражданите и на малцинствата. Срещата е отворена за медии и за граждани.

Общата приемна е част от проект, финансиран по линия на българската помощ за развитие и се организира със съдействието на Посолството на Република България в Белград. Подобно събитие се организира за втори път в рамките на няколко месеца. Първата обща приемна за граждани между двете страни бе отворена на 19 март 2019 г. в Цариброд.

Проектът е насочен към укрепване на институцията на Омбудсмана на Република Сърбия и подобряване на видимостта на дейностите на институцията в отдалечените региони. Целта е да се подобри информираността на гражданите за техните права чрез видимо присъствие и организиране на срещи на институцията на Омбудсмана с граждани като механизъм за защита на техните права.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!