BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Огромни дупки в земята след труса в Хърватия

  • Written by:

В земята в района на хърватския град Петриня, който бе ударен от земетресение от 6,3 по Рихтер преди Нова година, са се образували големи дупки. Най-голямата от тях е в село Меченчани, съобщават хърватските медии, цитирани от БТА.

Дупката, широка около 20 метра и дълбока най-малко пет метра, продължава да се разширява. Тя се намира в нива, оградена е и след геоложки проучвания ще бъде взето решение за евентуалното й саниране. Дупките в района са около 30, някои от които са близо до къщи. Предстои районът да бъде сниман с дронове.

В 22.30 часа местно време снощи нов трус с магнитуд 4,5 по Рихтер удари Бания с епицентър 15 км югозападно от Сисак. Земетресението бе усетено в Петриня, Глина, Сисак, Велика Горица и Загреб. Всеки нов трус доразрушава силно повредените сгради и увеличава броя на големите дупки в района.

Кметът на Петриня отново призова жителите на центъра на града да го напуснат, защото е опасно да останат в къщите.

Сеизмолозите очакват да продължат земетресенията с магнитуд над 4 по Рихтер. През последните дни в района са регистрирани над 500 труса.

Източник: offnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!