BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Молдова и Литва засилват сътрудничеството в селското стопанство

  • Written by:

Молдова и Литва ще се ръководят от двугодишен план за действие за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

Както съобщи прес-службата на министерството на селското стопанство на Молдова, регионалното развитие и околната среда, съответния документ, подписан в петък от министрите на двете страни в рамките на Световния форум по прехраната и селското стопанство (GFFA) в Берлин.

Документ има за цел засилване на икономическото и научно-техническото сътрудничество чрез обмен на информация, организиране на изложби, панаири, конкурси, семинари, научни, икономически конференции и симпозиуми в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

Според литовската страна потвърди, че и занапред ще подкрепя европейския курс на Молдова и е готова да окаже подкрепа за укрепване на институционалния капацитет на Националната агенция по безопасност на храните (АНСА).

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!