BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Конкурс за есе на тема “Зеленото бъдеще на Европа е в моите ръце”

  • Written by:

ПОКАНА

За участие в конкурс за селекция на участници по проект № 2019-2-BG01-KA105-062629

Фондация Българска Памет (Р. България) в партньорство със Сдружение „ГЛАС”(гр. Босилеград, Република Сърбия) и „Община на българите в АТО Гагаузия“, (Република Молдова) изпълняват проект „Зелено предприемачество за устойчиво развитие и социално включване на младите“, съфинансиран по програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”.

Проектът си поставя за цел, чрез 5-дневен младежки обмен, 60 участници от България, Молдова и Сърбия на прехода между средно и висше образование да развият еко-предприемачески умения в контекста на трансформацията към кръгова и нисковъглеродна икономика, както и да подобрят своята медийна грамотност и критично мислене срещу дезинформацията за изменението на климата, допринасяйки за: *социалното включване и повишаването на младежката заетост; *постигането на устойчиво социално-икономическо развитие,основано на грижа за природата.

В тази връзка, обявяваме конкурс за есе на тема „Зеленото бъдеще на Европа е в моите ръце“ ;

Как да участвам?

Кандидатстването в конкурса се осъществява чрез разработване на кратко мотивационно есе по зададената тема, което следва да бъде изпратено на електронна поща: myeurope@bgmf.eu в указания срок.

Кой може да участва?

Конкурсът е насочен към младежи на възраст от 15-24г. от Р.България, Р.Сърбия и Р.Молдова.

Защо? 

Селектираните участници ще имат възможност да участват в младежки обмен, който ще се проведе в град София в периода 10-14 февруари, 2020г.

До кога? 

Моля, в срок до 26 януари, 2020 г., на ел. адрес: myeurope@bgmf.eu, да изпращате Вашите есета на тема „Зеленото бъдеще на Европа е в моите ръце“

При възникнали въпроси и нужда от информация, може да се свържете с г-н Живко Костуров, тел.: 02/ 822 33 42.

Източник: bgmf.eu

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!