BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КИЦ „Босилеград“ отбеляза 21-я си рожден ден (ВИДЕО)

  • Written by:

С поетичен рецитал по стихове на Емануил Попдимитров, КИЦ „Босилеград“ отбеляза 21 години от откриването си. Рециталът бе организиран от Столична община – дирекция „Култура“ и КИЦ „Босилеград“. Гости на празника бяха Генералният консул на Р България г-н Едвин Сугарев и консул Петър Данов, работещ от една седмица в консулата в Ниш, старши експерт в Столична община г-жа Ирина Михайлова и ученици и учители от 55 СУ „Петко Каравелов“ от София. Присъстваха и представители на Олимпийски клуб Босилеград, участници в „Детска олимпийска ваканция Босилеград 2019“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f2BrrPdxrhE?feature=oembed&w=618&h=348]

Събитието започна с рецитиране на стихове от Емануил Попдимитров от ученичката Александра Димитрова от 55 СУ „Петко Каравелов“, след което Иван Николов поздрави гостите и накратко се спря на името и делото на великият български поет роден в босилеградско Емануил Попдимитров.

Генералният консул на Р България в Ниш г-н Едвин Сугарев честити годишнината на КИЦ и отдаде признание не само за културните мероприятия, но и за позициите които КИЦ-а и неговият председател Иван Николов отстояват в борбата за опазване на българската идентичност и правата на българите в Сърбия. Едвин Сугарев засвидетелства подкрепата на Р. България към КИЦ „Босилеград“ и готовността да подпомага дейността му.

На фона на музикалните изпълнения на доц. Добромир Митев, преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ и студент Владан Иванчев, актьорите Василка Сугарева и Здравко Димитров, рецитираха известни стихотворения от Емануил Попдимитров.

По-повод празника Столична община подари книги, а доц. Добромир Митев подари акордеон на КИЦ „Босилеград“ и изрази готовност, да дава часове на деца от Босилеград които изразят желание да се занимават с музика.

ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!