BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В повече градове в Северна Македония бяха поставени ледени пързалки на открито

  • Written by:

По повод на новогодишните и коледните празници в няколко града в Северна Македония бяха поставени ледени пързалки на открито. Така ледени пързалки получиха Битола, Куманово, Тетово, Гостивар, Струмица, Охрид и Скопие. Средствата за поставлянето на ледените пързалки бяха осигурени от Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония.

Пързалката в Битоля е поставена на паркинга на спортната зала „Боро Чурлевски“ и заема площ от 550 м². В първия работен ден на пързалката, интересът на битолчани, беше много голям, а особено се радваха най-младите дечица. Работното време на пързалката е от 10 до 22 часа, а използването на същата е безплатно за всички граждани.

Ледената пързалка в Охрид е поставена на кея „Македония“ на Охридското езеро и заема площ от 325 м². До пързалката има малка сцена, където учениците от основните училища в града всеки ден провеждат културно-художествени събития. В Охрид цената за наем на кънките е 1,6 евро за един час, а пързалката ще работи всеки ден от 11-24 часа.

Поставянето на ледени пързалки в македонските градове е хубава инициатива, тъй като за голямо съжаление в Северна Македония няма спортна зала с ледена пързалка. Следователно, в страната не съществуват и условия за развитие на зимните спортове като фигурно пързаляне, хокей на лед и кърлинг.

Да се надяваме, че тази инициатива ще допринесе за допълнително пробуждане на интереса на децата в Северна Македония към зимните спортове и ще бъде стимул за властите да положат усилия за изграждането на поне една спортна зала с ледена пързалка.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!