BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атлети от 10 държави идват на маратона в Кюстендил

  • Written by:

Атлети от общо 10 държави ще вземат участие в първия маратон на Кюстендил, който ще се проведе на 13 септември 2020 г. Той включва дистанции от 42.195 км и 21.1 км.

Класическата маратонска дистанция ще бъде национален и балкански шампионат по маратон.

Всички любители на бяганията могат да се регистрират до 10 септември на www.runbulgar.com на двете дистанции, а за начинаещи бегачи и деца има трасе от 2 км.

Трасето на маратона е от две обиколки по 21.1 км през Кюстендилската долина и включва преминаване през седем населени места и забележителностите на Кюстендил.

Стартът на маратона ще бъде даден от президента на Българска федерация лека атлетика и АБАФ, и действащ президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и кметът на град Кюстендил Петър Паунов.

България ще бъде представена на маратона от националите Маринела Нинева, Христина Козарева, Шабан Мустафа и Димчо Мицов.

Наградният фонд на състезанието е 20 000 лв.

В дните преди маратона в града ще има и спортен лагер за деца по инициативата „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“.

Източник: gong.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!