BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Запалиха светлините на градската елха и коледната украса в бесарабския град Тараклия

  • Written by:

Запалиха светлините на градската елха и коледната украса в молдовския град Тараклия. Хиляди тараклийци и жители на съседните села заедно с кмета на града Вячеслав Лупов и председателя на района Иван Паслар дадоха старт на предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2118486

На централния площад, където грейна 15-метровата зелена красавица, бе организирана празнична програма с участието на аниматори, танцов ансамбъл „Асорти“ от гимназията на село Горна Албота, вокална група DoReDos, Дядо Коледа и Снежанка.

Тази година, за разлика от предишни, елхата е изкуствена и е подарък. Кметът на града поздрави насъбралите се с предстоящите празници и обеща, че новогодишният символ ще остане завинаги в града и ще радва децата.

Тараклийци споделиха, че събитие от такъв мащаб се провежда за първи път в историята на града. Хората се поздравяваха взаимно за началото на празниците, споделяйки надежда за най-добро бъдеще.

Освен коледното дърво на площада светнаха и стотици метри празнични гирлянди.

Вячеслав Лупов, представител на партия „Шор“, спечели тазгодишните местни избори с обещания за инфраструктурни и социални проекти. Той се зарече да превърне Тараклия в най-чистия и най-добре развит град в южната част на Молдова.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!