BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от Тараклия за пръв път играха уличен квест (quest)

  • Written by:

Тараклийските ученици за пръв път играха уличен квест (quest). Играта бе организирана в рамките на републиканската седмицата на младежта и се провежда от районното управление на образованието, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2104374

Четири отбора по пет участника – представители на горните класове от трите местни гимназии (номер 1,2,3) и Детския дом на творчеството се състезаваха в решаването на ребуси, съставянето на думи, ориентиране на местността, познаването на местни исторически паметници.

Мероприятието, което се проведе на главния площад на града и в околностите му, имаше за цел да се идентифицира нивото на знанията на учениците и способността да ги прилагат на практика, подкрепа на творчески и физически прояви, работа в екип и предотвратяване на ниското настроение у младите хора, поясни специалистът за работа с младежи в управлението на образованието Виктория Войтович.

Първо място в играта взеха учениците от гимназията номер три, второ място екипът на лицея „Олимпий Панов“, и трети места останаха за младежи от Детския дом на творчеството и гимназията „Иван Инзов“. От управлението на образованието всички участници получиха дипломи и подаръци.

В Молдова на втората неделя на ноември се отбелязва Националният ден на младежта. По този повод от 10 до 17 ноември в страната се провеждат най-различни мероприятия за младите хора – обучения, мотивационни и работни семинари, панаири, както и много забавления.

Квест (англ. quest) е известен още като приключенска игра (англ. приключенска игра). Най-важните елементи на играта в жанра на търсенето са разказване и изследване на света, а ключът към играта е решаването на пъзели и задачи, които изискват умствени усилия от играча.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!