BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кюстендилци с молитва пред чудотворна икона

  • Written by:

Кюстендилци и гости на града могат да се поклонят и помолят пред чудотворната икона „Света Богородица – Всецарица“, копие от която е изложено до понеделник в един от най-посещаваните храмове „Св. Мина“. На 11 ноември е и храмовият празника на черквата, която бе ремонтирана и продължава да се реставрира.

Чудотворната икона „Света Богородица – Всецарица“ датира от XVII век, оригиналът е във Ватопедския манастир на Света гора. Иконата е изключително популярна с многото чудеса в историята, като нееднократно от иконата е изтичало миро.

Светинята е известна със силните си изцелителни сили при тежки и нелечими болести, при ракови заболявания, срещу магии, както и в помощ на майки родилки и на жените, които желаят да се сдобият с деца.

Копието пристига в Кюстендил от Гигенския манастир, разказа архиерейският наместник на Кюстендил отец Генади Генадиев.

„От 9-и до 11-и ще престои в нашия град. За благословение и за утеха на всички от Кюстендилска духовна околия. Това е част от храмовия празник, и подготовката и самото служене на Свети Мина. Ще посрещнем иконата за благословение“.

Източник: bnr.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!