BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чуждестранните бизнесмени са загрижени за политическата криза в Молдова

  • Written by:

Поради нестабилната политическа ситуация в Република Молдова международните организации изразиха своята загриженост.

В този контекст Европейската бизнес асоциация (EVA) е загрижена, че „неотдавнашните политически събития могат да навредят на бизнес и инвестиционна среда и да попречат на инвеститорите в ЕС да навлязат на молдовския пазар“.

В същото време членовете на бизнес асоциацията изразиха готовност да продължат да подкрепят усилията на Република Молдова по пътя на реформите.

Напомняме, че изпълнителната власт, водена от Мая Санду, подаде оставка на заседание на парламента във вторник, 12 ноември. За оставката на правителството гласуваха депутатите от фракциите на ПСРМ и ДПМ.

В същия ден Игор Додон покани всички парламентарни фракции да проведат консултации на 13 ноември. В резултат на преговорите фракцията на ПСРМ реши да започне формирането на технократско правителство. В изявление за пресата социалистите отбелязаха „нежеланието на колегите от блока на ACUM да запазят управляващата коалиция“. По-късно президентът Игор Додон предложи кандидатурата на своя съветник Йон Кику за министър-председател.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!