BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заедно по пътя на Кирил и Методий

  • Written by:

Българската галерия Б44 на улица „Байза“ 44 в Будапеща, дом на Българско училище за роден език и на Българско републиканско самоуправление в Унгария, прие пътуващата Азбучна колекция „Заедно по пътя на Кирил и Методий“.

Изложбата „Азбучната колекция“ е плод на творческа реализация на учениците от училищата-партньори в проекта „Заедно по пътя на Кирил и Методий“, в която участваха 5 български училища в Александруполис (Гърция), Будапеща и Залавар (Унгария), Истанбул (Турция), Прага (Чехия) и Рим (Италия).

Освен в петте училища, участници в проекта, в навечерието на Деня на народните будители „Азбучната колекция“ беше подредена в Министерството на образованието и науката в София. Тя бе представена дигитално и по време на посещението на виепрезидента Илиана Йотова в Казахстан, а интерес към нея проявяват и други български държавни институции и граждански сдружения зад граница.

Със заключителното представяне в Рим, проектът тръгнал от Европейската столица на културата Пловдив, приключва. Дали тази изключителна по замисъл и цел инициатива, която мобилизира творческите сили и духа на деца и възрастни, ще достигне до повече българи и не българи, зависи от готовността тя да бъде подкрепена, както от държавата, така и от частни инициативи.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!