BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Футболният отбор на Северна Македония е на крачка от участието на Европейското футболно първенство в 2021 година

  • Written by:

Националният футболен отбор на Северна Македония вчера постигна най-големия успех в неговата история и е много близо до участие на Евро 2021. Македонските футболисти вчера успяха да победат отбора на Косово и сега за първи път ще участват във финалите от плейофите за класиране на европейско първенство.

Срещата с Косово се играеше на националния стадион „Тоше Проески“ в Скопиe, в рамките на плейофите от УЕФА Лигата на нации група „Д“. Заради пандемията с коронавируса на мача на най-голямия стадион в страната беше забранено присъствието на зрители. От самото начало на мача, македонските национали имаша голямо желание за победа и тръгнаха офанзивно към вратата на Косово.

Всичките голове бяха отбелязани в първата част от мача, в растояние от само 17 минути. Първа до преднина дойде  Северна Македония, като след удара на Ристовски топката докосна един футболист на Косово и завърши във косовската врата. В 29-ата минута след голяма грешка на македонския вратяр Столе Димитриевски и на защитника Дарко Велковски, футболистът на Косово, Хадергюнай успя да погоди празната врата на Северна Македония и да изравни резултата на 1-1.

Но, само четири минути по-късно Велковски успя да поправи своята грешка, след като с прекрасен удар с глава отново донесе преднина на македонския отбор. До края на мача и двамата отбора имаха по няколко голями възможности за постигане на гол, но резулата остана 2-1 за македонските футболисти.

Съперник на футболистите Северна Македония във финала на Лигата на нации „Д“ ще бъде отбора на Грузия. Със жребий беше одредено домакин на тези среща да бъде грузийския отбор, а мача ще се играе на 12 ноември в Тбилиси. Победителят от този двубой осигурява участие на Европейското първенство, което ще се проведе низ повече градове в Европа през лятото на 2021 година.

Интересно е това, че футболните отбори на Северна Македония и Грузия ще играят един срещу друг вече тази сряда, на 14-ти октомври. Този меч ще се играе в Скопие, в рамките на новият сезон 2020/21 на УЕФА Лигата на нации група „Ц“.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!