BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тридесет милиона евро от ЕС дойдоха в Молдова

  • Written by:

Република Молдова получи първия транш от макрофинансова помощ в размер на 30 милиона евро от Европейския съюз.

Това е получена субсидия от 10 милиона евро, която ще бъде насочена към финансиране на бюджетния дефицит. Останалите 20 милиона евро бяха отпуснати под формата на заеми през октомври тази година.

Макрофинансовая помощ за Република Молдова, предоставена от Европейския Съюз, представлява финансова транзакция на стойност до 100 милиона евро, от които 60 млн. евро ще бъдат предоставени под формата на заем, а 40 милиона евро под формата на грант.

Според Министерството на финансите на Молдова, благодарение на подкрепата на ЕС, Молдовската полиция успя да продължи модернизацията и професионализацията на своите структури. Освен това, Молдова повиши конкурентоспособността на аграрния сектор чрез инвестиции в селското стопанство, за създаване на групи селскостопанските производители и предоставяне на необходимата помощ в търговията с ЕС. Финансирането от ЕС също допринесе за привеждане в съответствие с европейските и международните стандарти за качество за безопасност на храните. Програмата на ЕС подкрепи и инициативи за развитие на селските райони.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!