BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор

  • Written by:

Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор, предаде БГНЕС.

Решението на управляващата партия да организира митинг до гражданския протест в близост бе целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и органите на реда. Опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението не могат да заблудят никого.

Корупцията, всяването на страх, прокурорският рекет и грабеж, задушаване свободата на словото, безскрупулните лъжи са онова, срещу което въстанаха българите, подчерта Радев. Той добави, че адвокатските колегии и в много градове настояват за промяна в прокуратурата. „Гневът е дълбок, трупан с години и не може да се потиска със страх и сила. Българи от всички възрасти независимо от политическите си пристрастия издигнаха искания за законност и връщане на основни граждански свободи, погазвани в последните години”, каза Радев.

Сега, когато българите са на площада, Европа няма право да гледа България с широко затворени очи. Съюзът има нужда от демократична България, България на закона, принципите и правилата. Изходът от създадената ситуация е един – оставка на правото и главния прокурор. Протестиращите да избягват насилие и да не се поддават на провокация. Полицията да избягва насилие, призова президентът.Силата е в истина, непреклонността и единението, каза още Радев.

Източник: actualno.com

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!