BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протест срещу проучванаето за добив на подземни богатства в Кюстендилско

  • Written by:

Опасност от замърсяване на река Струма и основните водоизточници, които захранват областта. Проблемът е от години. „Министерският съвет е гласувал разрешение за търсене и проучване на подземни богатства – за метални полезни изкопаеми в района на местността “Здравков дол”, разположена на територията на общините Кюстендил и Трекляно. Ние сме категорично против това. Приоритетите са ни овощарство, земеделие, туризъм, чиста природа, лека промишленост. Това, което е направил МС, е недопустимо. Ще предложим на Общинския съвет да приеме декларация отново, с която да се обявим категорично против, ще поискаме среща с премиера и с министъра на енергетиката и ще настояваме това решение да бъде отменено“, обясни Огнян Атанасов – общински съветник в община Кюстендил.

Според геоложки проучвания, има много тежки метали, които се намират в тази територия. Не може да се допусне водоизточниците в района да бъдат замърсени. Тази вода се използва за пиене и напояване, казват местните хора. Потърсихме за коментар и Министерският съвет, но досега отговор от там няма.

Източник: frognews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!