BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избраха новата „Девойка Кюстендилска пролет“

  • Written by:

17-годишната Моника Йорданова беше избрана за 56-та „Девойка Кюстендилска пролет“ на концерт-спектакъл на централния площад „Велбъжд“ в града.

Подгласнички на момичето – символ на пролетта, станаха Диана Георгиева, на 17 години и Мирела Славова, на 16 години. За момиче на публиката беше избрана 17-годишната Радина Петрова.

14 бяха претендентките за титлата, 14 бяхаи  членовете на журито, съставено от носителки на титлата през годините. Изборът на момиче – символ на града се организира от Община Кюстендил. Победителката в конкурса получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката“ – по 850 лв.

Всички участнички получиха и подаръци от Община Кюстендил и от спонсори на празника. По традиция претендентките за титлата се представиха през журито и публиката в три кръга, облечени в официални тоалети, автентични носии, предоставени от музея в Кюстендил и в спортни екипи.

Конкурсът за избор на девойка „Кюстендилска пролет“ с две подгласнички е патентован в патентното ведомство на България и е първият конкурс в България за най-красиво момиче.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!