BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предприемач от София се срещна с ръководството на Обществото на ловците и рибарите в молдовския район Тараклия

  • Written by:

Предприемач от София се срещна с ръководството на Обществото на ловците и рибарите в район Тараклия и с някои от местните икономически агенти.

Собственикът на фирма за ловни, охранителни и работни облекла Йордан Кръстев дойде от България заедно с представителя на Асоциацията на българите по света Здравко Ангелов, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2104145

В Тараклия ги посрещна директорът на Театъра на бесарабските българи „Смешен петък“ Иван Боримечков. В офиса на тараклийския клон на републиканското ловно-рибарско дружество Кръстев представи продукцията си и подробно разказа за тънкостите на изработката на ловно облекло.

„Искаме да развием бизнеса тук – да продаваме или да произвеждаме. Виждаме, че в Тараклия има потенциал за това дело, защото ние предлагаме продукта, който е необходим на пазара. Не изключвам възможността да се кооперираме с някоя местна фирма и да направим съвместно предприятие. Готови сме за всякакви идеи, стига да можем да развием и нас и региона тук. Предимството на дрехите, които искаме да продаваме или да шием, е в това, че те са изработени изцяло от български суровини и по този начин ще промотираме българското. За това сме дошли в районите, където има бесарабски българи. Надяваме се да имаме подкрепа не само от организации, но и от хора на по-високо ниво за да можем да реализираме нашия проект“, разказа Йордан Кръстев в пресклуба на БТА.

Молдовското дружество на ловците и риболовците е обществена организация, която се занимава с развитието и осигуряването на спортен и любителски риболов и лов в републиката. В него членуват около 25 хиляди ловци и рибари.

След срещата с ръководителите на Обществото на ловците и рибарите в район Тараклия Фьодор Труханов и Дмитрий Дорня, гостите посетиха шивашкия цех, отворен от българския бизнесмен, и други фирми в Тараклия (Молдова) и в съседния град Болград (Украйна).

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!