BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новият постоянен докладчик на Европейския парламент за Северна Македония ще бъде депутатът Илхан Кючюк от България

  • Written by:

Българският евродепутат, Илхан Кючюк който е член на политическата партия – Движение за права и свободи (ДПС) е назначен за нов постоянен докладчик на Европейския парламент за Северна Македония. Той бе избран на поста от комисията по външни работи на Европейския парламент и наследи досегашния докладчик за Северна Македония, словенецът Иво Вайгл.

Илхан Кючюк за първи път стана евродепутат през 2014 г., а при проведените избори на 26 май 2019 година, отново беше избран за член на Европейския парламент от листата на ДПС. Кючюк в европейският парламент принадлежи към политическата група „Обнови Европа“, която преди това беше известна с името – Алианс на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Той беше член на делегацията на комисията по външни работи на европейският парламент за връзки с държавите от Магреб.

Илхан Кючюк на неговият профил на социалната мрежа Туитър заяви, че е щастлив заради факта, че ще бъде следващият постоянен докладчик на Европейския парламент за Северна Македония и добави, че ще работя в пълна безпристрастност. Eвродепутатът Кючюк написа и че предстои много работа  която трябва да бъде завършена, като изрази убеждението си, че Северна Македония ще продължи пътя си към ЕС.

Новият постоянен докладчик на Европейския парламент за Северна Македония в интервю за Македонската информационна агенция (МИА), изрази голямо разочарование от факта, че Северна Македония не получи дата за започване на преговори с ЕС през миналия месец, на заседанието на Съвета на ЕС. Илхан Кючюк в интервюто каза, че очаква страните, предлагащи реформи в процеса на преговори за членство в ЕС, за бързо време да излязат с конкретни предложения.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!