BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Молдовски блогър направи репортаж за България

  • Written by:

Молдовският блогър, Владимир Карманов, заедно със семейството и приятелите си, посети повече от 30 страни и направи вече около 350 видео-репортажи.

Наскоро блогъра посети българският град Кюстендил и направи репортаж за този град.

В своето клипче той расправя за историята на България по време на турското робство, за освобождаването и на-вече за това, ккак изглежда града сега, своите впечатления.

Той намери доста голяма прилика с бивши страни от ОНД, по-точно, стана въпрос за сградите и колите. Според негго българи от Кюстендил доста приличат на молдовците по менталитет и темперамент.

Карманов расказва на зрителите си за празника на черешата в Кюстендил, за добро отношение към гражданите от страните на ОНД и дори отбеляза някои интересни думи на български, като ги преведе на руски. Само че, беше объркал превода каток аза, че «кака» се превежда като Леля.

Проектът му „взе и отиде“ е вече на четири години. Клипове, в допълнение към интернет, се излъчват по молдовски и руски регионална телевизия.

Владимир живее със семейството си в Кишинев. Освен блог, той се занимава с IT.

Цялото клипче на Владимир Карманов за Кюстендил може да видите тук: https://play.md/3462720

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!