BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Маските на открито в Кюстендил остават до 7 март

  • Written by:

Носенето на маски на открити обществени пространства в община Кюстендил остава задължително до 7 март включително. За същия период се запазва и въведения пропускателен режим за поликлиниката в града. Решението е взето днес на заседание на Областния кризисен щаб.

„Въпреки наложените допълнителни мерки, ситуацията продължава да бъде притеснителна. Заболеваемостта на 100 000 за изминалите две седмици е 445 души. Има тенденция на плато, но броят на болните расте. Това не ни дава основание да премахнем наложените допълнителни мерки засега“, каза областният управител Виктор Янев, който е председател на щаба. Той допълни, че заболелите за последните три месеца в Кюстендилска област са 2 354, като средната заболеваемост на ден е 28 човека.

По данни на директора на РЗИ – Кюстендил – д-р Златко Величков, броят на карантинираните на територията на областта е 630, на домашно лечение са 571 човека. Хоспитализирани са 131 души. До момента в областта са излекувани 4797 души, а починалите са 248. Новите случаи от 9-до 21 февруари са 507, съобщи още д-р Величков.

Общо обхванатите с имунизации до момента в област Кюстендил са 1387. Към днешна дата общо поставените дози в Кюстендилска област са 1807. Втора доза са получили 420 души. Само през вчерашния ден са ваксинирани 206 човека.

Източник: NOVA

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!