BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Цариброд се проведе кръгла маса “Ролята на медиите в трансграничното сътрудничество” (ВИДЕО)

  • Written by:

В организация на – Родно сдружение на граждани „Цариброд” в истоименния град миналия уикенд се проведе кръгла маса, в която участие взеха различни медии отразяващи събития, които предимно касаят българското малцинство в Сърбия.  Тази инициатива е част от проекта „За разширяване на културните, информационни и литерални дейности в Р. Сърбия”, подкрепен от страна на Министерството на външните работи на Р. България и в сътрудничеството с Генералния консулат на Р. България в Ниш.

Др. Любен Алексов, председател на РС на граждани „Цариброд” и координатор на проекта запозна събралите се с целите на проекта и  дейностите  реализирани до този момент.  Той благодари на всички, които присъстваха и участваха активно и не скри своето  разочарование от отсъстващите, визирайки липсата на представители на местната власт и на НС на българите в Сърбия.

Генералният консул на Р. България г-н Едвин Сугарев изтъкна важността от такива открити форуми, ясно подчертавайки важността на медиите в процеса за опазването на демократичните ценности и свободата на словото.

Като панелист интересни становища по темата изнесе Драган Йовичич, директор на РТВ „Цариброд”.   Последва  интересната дискусия, в която се включиха почти всички участници. Едно от предложенията  беше  да се сформира „Асоциация на медиите на българското малцинство в Сърбия”.                                                                                                                                                                           На кърглата маса присъстваха колеги от списание „ВИЗИЯ”, портал „ФАР”, вестник „НОВО БРАТСТВО”, РТВ „ЦАРИБРОД”, КИЦ „Цариброд” и портал „ГЛАСПРЕСС”.

ГЛАСПРЕСС

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AngUvJ3XVRU?feature=oembed&w=618&h=348]

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!