BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВРАТАТА НА ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД/ЦАРИБРОД ЗАТВОРЕНА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ Р. БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

  • Written by:

По покана на КИЦ „ЦАРИБРОД” на 26-ти ноември осем Народни представители, предводени от г-жа Марияна Николова, Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика на Р. България посетиха Димитровград/Цариброд, като повода за тази визита беше –  100 години от подписването на Ньойския договор.

Местните медии информираха за това посещение, но не обърнаха внимание на нещо много неприятно случило се по време на самия престой на парламентарната делегация. Гостите от България, народни представители, наши сънародници са поискали да се срещнат и с кмета на общината, както и с ръководството на основното училище „Христо Ботев” и гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”. За огромно съжаление единствено директора на гимназията г-жа Снежана Симеонова се е съгласила да приеме  политическата делегация в своя кабинет.

фото: Данийел Зарков

Потърсихме мнение от домакина на това посещение секретаря на КИЦ „Цариброд” Далибор Миланов и от генералния консул на Р. България в Ниш Едвин Сугарев, придружил споменатата делегация.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MamgR2DqN6Q?feature=oembed&w=618&h=348]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qF8_FmYUKmw?feature=oembed&w=618&h=348]

След като днес, понеделник (02.12.2019 г.) направихме контакт и с община Димитровград/Цариброд, свързахме се по телефона с говорителя на общината и помолихме за информация за случилото се на 26-ти ноември. Споменатото лице каза, че не знае нищо за самия случай и единствено кмета на общината Владица Димитров може да даде нужното пояснение. Направените опити от наша страна не бяха достатъчни, не успяхме да се свържем с кмета и  да научим причините за отказа да приеме високата политическа делегация от НС на Р. България.

В заключение можем да кажем, че макър и подписан преди 100 години Ньойския договор все още е нежелана и гореща тема от кметовете на Димитровград/Цариброд и Босилеград.  Защо?

ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!