BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Босилеград гледат два дни българско кино

  • Written by:

Филмът „Радиограмофон“ на режисьора Рузие Хасанова откри „Дни на българското кино” в Босилеград.

Официалното откриване на „Дни на българското кино в Босилеград” се състоя днес от 18 часа в Голямата зала на Културния център в Босилеград.

На откриването присъстваха дипломати от посолството на Р. България в Белград и директора на Културния център в Босилеград, г-н Воислав Божилов.

Вторият секретар на българското Посолството Юлиан Китипов връчи на директора  на Културния център подарък книга изпратена от посланика на Р.България в Сърбия г-н Радко Влайков.

След официалната част беше прожектиран филма „Радиограмофон“ на режисьора Рузие Хасанова. Филмът е създаден по истинска история. В него се разказва за Али, който с опасност за живота си предприема тридневно пътешествие през охраняваните от военните планини, за да стигне до най-близкия град и да купи радио за своя син, който е обсебен от рокендрола. Действието се развива по време на комунистическия режим в България. Филмът представлява разказ за един човек, който отчаяно иска да си върне усещането за свобода.

Детския филм „Лили Рибката“ ще бъде прожектиран утре от 16:00 часа. Организаторите канят всички деца и техните родители в голямата зала в Културния център, където ги очаква интересна програма и подаръци книжки.

Другите две игрални продукции, които е част от програмата на „Дни на българското кино” ще бъдат прожектирани утре.

От 18:00 часа  ще бъде прожектиран филма „Дъвка за балончета“ на режисьора Станислав Тодоров-Роги. „Дъвка за балончета“ ни връща към магията на първата любов и разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с „Некерман“, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Филмът е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център с над 83 000 зрители.

От 20:00 часа  ще бъде представен филма „Безкрайната градина“ на режисьора Галин Стоев. Филмът разказа за живота на Филип (Мартин Димитров), разпределен между приятелката му Соня (Глория Петкова), брат му Виктор (Димитър Николов) и работата му като PR специалист. Но всичко това се променя в деня, в който той среща Ема (Елица Матева) – странно момиче, затворено в свой собствен свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!