BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„ХХVIII-ми МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛ – БОСИЛЕГРАД 2021” – ПРОГРАМА (ВИДЕО)

  • Written by:

И тази година  поради стеклите се обстоятелства покрай Корона вируса, взетите мерки и извънредните условия, заобикалящи ни повече от една година, принуди  сдружение „ГЛАС” и организационния екип на Великденския фестивал в Босилеград да вземат решение да организират  отново онлайн конкурс, но за разлика от миналата година сега ще се проведе и състезанието за най-здраво Великденско яйце в рамките на  „28-мия Международен детски Великденски фестивал Босилеград – 2021”.

Основен партньор на Фестивала тази година е НДФ „13 века България”. 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FJDGVy2obkc?feature=oembed&w=696&h=392]

Макар и в затруднени условия организаторите на фестивала  ще излъчат победители в традиционните Великденски категории, благодарение на онлайн фото конкурса   „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ”.  Очакванията са да се получат  уникални изображения, които пряко отразяват темите на Великденския фестивал в Босилеград и посланието, което това събитие изпраща вече 27 години за един по-хубав свят без граници и предразсъдъци.

Конкурсът  е отворен за всички, без ограничения във възрастта.

Участниците ще могат да участват с едно изображение  във всяка една от  трите категории:

  • Най – хубаво Великденско яйце, …………………..( изпращане на снимкиот 29-ти април до 2-ри май);
  • Най – оригинално Великденско яйце, ……………( изпращанена снимки от 29-ти април до 2-ри май);
  • Спомен от миналите Великденски фестивали, ( изпращане на снимкиот 26-ти април до 2-ри май);

За да участвате в конкурса е необходимо да посетите Великденския сайт www.festival-bosilegrad.info в посочените  срокове в зависимост от категорията и да следите указанията, които ще намерите там. Избирате желаната категория, въвеждате вашите данни – име, фамилия, адрес (град, държава) и тел. за контакт.

Чрез сайта  www.festival-bosilegrad.info ще имате възможност  благодарение и на вашият вот да дадете принос за избирането на най-добрите снимки в различните  категории.   На 3-ти май ще се публикуват  всички получени снимки за които ще може да гласувате.  По регламент , както и миналата година благодарение на вашите гласове и на оценката на компетентното жури на 10-ти май  ще бъдат обявени  финалистите  (най-добрите 16 снимки в категорите „Най-хубаво Великденско яйце”  и  „Най-оригинално Великденско яйце” , както и  най-добрите 8 снимки в категория  „Спомен от миналите Великденски фестивали”).

След това ще имате  допълнителна възможност в рамките на още пет дни да гласувате за своите фаворити.  Окончателните резултати от конкурса ще бъдат готови на 17-ти май, когато и официално ще бъдат обявени победителите в трите категории.

Всички участници в конкурсите ще получат специални грамоти, а финалистите и призьорите във всички категории ще получат различни допълнителни награди (ученически аксесоари, спортни реквизити, купи, медали, грамоти и др.).

Награждаването на победителите в онлайн конкурса „ДОБРОТО ЩЕ ПОБЕДИ”  ще  се  проведе на 1-ви юни, по повод Международния ден на детето.

Състезанието за най-здраво Великденско яйце ще се състои в училишния двор на 2-ри май (неделя), като  заявките ще се провеждат предишния ден (събота , 1-ви май) отново в двора на училището, както и в неделя  преди състезанието. Мероприятието ще се проведе като се спазват  всички препоръки за безопасност относно Ковид пандемията,  съобразявайки се с мерките наложени от Кризисния щаб.

Право на участие имат всички деца от 1-ви до 8-ми клас.

Радица Димитрова

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!