BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Филм по повод 15 години Държавен културен институт

  • Written by:

На 6 юни 2005 година Министерският съвет приема Постановление за създаването на Държавния културен институт към министъра на външните работи на Република България. Само няколко дни преди това е официално открит Скулптурния парк в двора на министерството.

Като основна задача на Института е посочено развитието и съхраняването на колекцията от произведения на изкуството, които дипломатическата служба съхранява от десетилетия. В тази своя мисия Институтът много бързо долови важността на изградените партньорства и доверие с артисти, галерии и музеи, академични организации.

Изграждането на доверие е основна цел и на всяка дипломация, така дейността на Института се насочи и в тази посока. Да предоставя допълнителни инструменти на българската дипломация за увеличаване на видимостта на страната, на нейните външнополитически приоритети. Чрез разказа и представянето на нейната жива култура, традиции, исторически опит и ценности.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A4ltmRZBu1k?feature=oembed&w=696&h=392]

Многобройни са реализираните проекти през това десетилетие и половина – и всички те биха били невъзможни без подкрепата на партньори – български и чуждестранни. Към тях е нашата дълбока благодарност!

Държавен културен институт към министъра на външните работи на Република България

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!