BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Уимбълдън“ е отменен заради пандемията от COVID-19

  • Written by:

Най-старият и най-престижен тенис турнир „Уимбълдън“ няма да се проведе през 2020 г. Откритото първенство на Великобритания трябваше да се състои от 29 юни до 12 юли в Лондон, но заради пандемията от коронавирус днес организаторите от „Ол Ингланд Клъб“ обявиха, че отменят надпреварата. Това се случва за първи път след 1945 г., когато турнирът не се провежда заради Втората световна война.

Решението бе очаквано с оглед пандемията с коронавируса, която отмени редица големи спортни събития, сред които Европейското първенство и Олимпиадата.

Организаторите на „Уимбълдън“, който трябваше да се проведе между 29 юни и 12 юли, са преценили, че не могат да го проведат на други дати до края на годината и изцяло са решили, че няма да се състои.

„Ролан Гарос“ бе първият турнир от Големия шлем, който пострада от кризата. Французите взеха решение да преместят състезанието за септември, което остави малко пространство за организаторите на „Уимбълдън“.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!