BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Температурен рекорд за октомври – 36 градуса, е регистриран в Търговище

  • Written by:

Температурен рекорд за октомври – 36 градуса, е регистриран в Търговище

Търговище, 6 октомври /Боряна Димитрова, БТА/
Температурен рекорд за октомври е регистриран вчера в Търговище. Отчетена е максимална температура от 36 градуса, съобщи за БТА Красимира Стойчева – ръководител на Метеорологичната обсерватория в града.
Данните на институцията показват, че през 1952 г. на 2 октомври в региона са измерени 35,5 градуса. Специалистите посочват, че тези високи градуси са нетипични за сезона и ги обясняват с навлизането на прах от Сахара.
Най-ниската температура, измерена в Търговище през октомври е била минус 9,8 градуса и е регистрирана на 30 октомври 1997 г.
Стойчева допълни още, че през септември в региона количеството на валежите е било 43 литра на квадратен метър. Това е 105 процента спрямо месечната норма. Валежът е бил неравномерно разпределен и съчетан с високи температури и няма стопанско значение, допълни метеорологът.

/ИС/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!