BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С близо 600 фирми от 34 държави отвори врати 75-то издание на Международния технически панаир в Пловдив

  • Written by:

Пловдив, 23 септември /Дима Шопова, БТА/

С близо 600 фирми от 34 държави отвори врати 75-то издание на Международния технически панаир в Пловдив. Страна партньор е Руската федерация, чието участие е фокусирано върху високите технологии. Изложението откри министър-председателят на България Бойко Борисов.
Тази година към традицията и богатия опит се добавят модерни елементи, за да се отговори на изискванията на бизнеса от 21 век. Деловият форум вече се пренася и в дигитална среда, преструктурират се специализираните изложби, използват се нови формати. Това каза в приветствието си генералният директор на Международния панаир Иван Соколов. През 21 век е немислимо стопанската активност да се затваря в границите на собствената държава, затова икономическата политика на българското правителство е насочена към широко партньорство, подчерта Соколов. По думите му Международен панаир – Пловдив има съществена роля в този процес, тъй като е един от най-важните делови центрове в Югоизточна Европа.
Основните акценти са дигитализацията , киберсигурност, енергийна ефективност, хибридна техника и зелена икономика. В най-голямото икономическо събитие на България участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, роботиката и автоматизацията, строителството и други, което като общо предлагат модерни решения за индустрията и за дома, допълни панаирният директор.
Международния технически панаир включва шест изложения – „Ауто сити Пловдив“, „Енеко“, „Инфотех“, „Машиностроене“ и „Стройтех“. За първи път се организира Седмица на дигиталните технологии, която включва 13 безплатни конференции с над 200 лектори. Ще се проведат директна връзка с международна космическа станция и кампанията „Отговорни на пътя“, ще бъдат показани иновации, които променят строителството.
Русия участва с компании, университети и научни институти, които показват върхови разработки, ще бъдат демонстрирани над 100 иновативни и научни решения, върхови технологии и изследователски проекти. В официалната делегация като специален гост е летецът космонавт Олег Артемиев.

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!