BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекорден брой на заразени лица с коронавирус в Северна Македония в един ден

  • Written by:

Ситуацията с коронавируса в Северна Македония продължава да се влошава, тъй като в страната всеки ден се регистрират все повече заболени лица от болеста COVID-19. През последното денонощие са регистирани 72 новозаразени лица, което е досега най-висок дневен прираст от началото на пандемията с коронавируса. Най-голям брой на новозаразени лица – 23 има в Куманово, в Скопие има 14 заразени лица, 12 от лицата са от Тетово, 9 от Прилеп и т.н.

С това общият брой на диагностицираните пациенти с COVID-19 в страната до днес достигна 555 души. Най-голям брой заразени има в Скопие, общо 235 души. На второ място сега е Куманово, където са регистрирани 114 заразени лица. Тъй коронавируса в Куманово започна бързо да се разпространява през последните няколко дни, в града бе въведен полицейски час през целия уикенд, т.е. от 21 часа в петъкът до 5 часа сутринта в понеделник. От утре полицейския час в Куманово ще започва всеки ден от 16 часа след обяд до 5 часа сутринта.

Заболени лица с коранавирус вече има в 18 градове в Северна Македония,  Така 49 заболени лица има в Дебър, 33 в Прилеп, 29 в Тетово, 24 в Струга, 19 в Щип, 14 в Кочани и т.н. През последните 24 часа в Северна Македония са излекувани 3 души, а починал е един мъж на 63-годишна възраст.

До вчера в Северна Македония са били направени общи 4.920 тестове за коронавирус.

Министърът на здравеопазването Венко Филипче, днес на пресконференция заяви, че в момента на Клиниката по инфекциозни заболявания в Скопие са хоспитализирани общо 74 пациенти в, 15 от които имат тежка клинична картина на заболяването, а 11 пациенти са поставени на механична вентилация. Той подчерта, че от общия брой на заразените лица с коронавирус в страната, дори 52 души са здравни работници. От тях 34 лица са се заразили с вируса, докато са били на тяхното работно място.

Министърът Филипче заяви, че почти напълно е завършено изграждането на мобилната болница, която е разположена в палатки в двора на Инфекциозната клиника в Скопие. Мобилната болница ще пряко свързана с Инфекциозната клиника с топла връзка. В мобилната болница неа ще могат да се лекуват 130 пациенти, с което ще се удвои капацитета на Инфекциозната клиника.

В Северна Македония пациенти с COVID-19 се лекуват и в градската болница „8-ми септември“ в Скопие, a от следващата седмица и болницата в Битоля ще започне с лечение на пациенти, заразени с коронавирус.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!