BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа самостоятелна изложба на художничката Сандра Стоименова

  • Written by:

Първа самостоятелна изложба на Сандра Стоименова ще бъде открита на 3 март от 19 часа в къщата на Джура Якшич в Белград .

Изложбата е под надслов „Обим без рубова” и включва около 40 картини, повлияни от  личните преживявания на Сандра, пропити с нейните чувства и емоции. Ще бъдат представени акварели, масла и щампи в различни формати. Обобщаващи впечатленията на човека, природата и преходността на младата  художничка.

Първата ѝ самостоятелна изложба в Белград ще е не само възможност да покаже творбите си пред публика, но и шанс за нови срещи, професионални изяви и споделяне на опит.

Сандра Стоименова завършва основното си и средно образование в Босилеград, след това следва изобразително изкуство в Югозападния Унивеситет ,,Неофит Рилски“ в Благоевград. Вече като художник с академично образование тя се представя на домашната и международна сцена с няколко колективни изложби и пленери. Нейни  картини са излагани в престижни галерии на множество световни изложения на изкуството.

На откриването ще присъстватат представители на община Босилеград, НС на Българското национално малцинство, Центъра за култура в Босилеград и други.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!