BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

През септември започва записването на българите във Враня в регистъра на Българо-сръбския център

  • Written by:

В началото на септември ще започне регистрация на принадлежащите към българското национално малцинство във Враня в регистъра на Българо-сръбския център.

Регистрацията ще се проведе в помещенията на Българо-сръбския център ив случай, чеепидемиологичната ситуация се влоши поради проблеми с коронавируса, гражданите ще могат да подават заявките си по електронен път.

В регистъра могат да се вписват само лица с българска националност. Регистрацията ще се извърши въз основа на документация, доказваща произхода на лицето. Документацията се представя поради проверката. Това могат да бъдат свидетелства за раждане, свидетелства за смърт, удостоверения и друга подходяща документация.

Този регистър се създава изключително за нуждите на Българо – сръбския център, за да се определи приблизително броят на българите във Враня.

Записаните лица ще имат възможност да участват в дейностите и проектите на БСЦ.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!