BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президент на България ще посети Модова през пролетта на следващата година

  • Written by:

Молдовският президент Игор Додона се срещна в Ню Йорк с президента на Република България Румен Радев. Игор Додон оцени между двете страни партньорски отношения като много добри и изрази надежда на по-нататъшно развитие.

«Отбелязвам специална роля на българската общност в Молдова за развитието на сътрудничество между Молдова и България. Искам да отбележа, че в нашата страна има около 52 хиляди българи, които живеят предимно в Тараклийски район. В този контекст, благодаря на ръководството на България за предлагани на Молдова и, на първо място, Тараклийски район помощ в областта на културната и хуманитарната област, както и в инфраструктурата», – пише Додон на страницата си в социалната мрежа.

Говорейки за търговско-икономическо сътрудничество, държавният глава отбеляза дейност повече от 200 компании с български капитал в Република Молдова. Общият обем на инвестициите надхвърля 50 милиона леи. Страните са на мнението за необходимостта от засилване в тази посока.

В заключение на срещата президентите се договориха за това, че през пролетта 2020 г. Румен Радев ще направи официално посещение в Република Молдова.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!