BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празник на сушеницата в Цариброд

  • Written by:

Този уикенд в Цариброд се проведе най-известната манифестация „Дни на сушеницата “, която се провежда за пета поредна година.

Специалният специалитет – пушено месо, така наречената сушеница и тази година привлече голям брой гости, особено от България.

Организатори са спортно-туристически център Цариброд и община Цариброд. Цел на манифестацията е да се след време Царибродска сушеница превърне в марка, която ще допринесе за развитието на този малък крайграничен град. Традицията казва – за приготвянето на добра сушеница е необходимо да имате качествено домашно месо и пушенето да е по традиционния начин.

Празникът „Дни на Царибродската сушеницата“, за пореден път показа, че отдавна е прераснал местните и регионални рамки и е придобил международен характер, тъй като в продължение на два дни през Цариброд са преминали около 20000 души, съобщават локалните медиите.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!