BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Покана за проекти за културно сътрудничество в Западните Балкани 2020

  • Written by:

В резултат на трудностите на кандидатите поради избухването на пандемията COVID-19, EACEA удължава срока на настоящата отворена покана. Новият краен срок е 28 април 2020 г. в 17 часа.

EACEA (Агенция за образование, аудиовизуални изкуства и култура на Европейския съюз) публикува покана за финансиране на културни проекти, насърчаващи помирението и добросъседските отношения в Западните Балкани. Конкретните цели на настоящата покана са да се увеличи културното трансгранично сътрудничество в региона на Западните Балкани и държавите-членки на ЕС и да се засили конкурентоспособността на културните и творческите индустрии в региона. За да се постигнат горепосочените цели, настоящата покана се фокусира върху следните приоритети:

– Увеличаване на капацитета на културните и творческите индустрии, за да работят транснационално и международно; – Увеличаване на транснационалното разпространение на културни и творчески произведения и транснационална мобилност на културни и творчески оператори; – Засилване на междукултурния диалог между артисти, културни оператори, както и широката общественост.

За да отговаря на изискванията, представеното предложение трябва да е на партньорство, съставено от най-малко 5 организации (ръководител на проекта и партньори) от държави, участващи в Инструмента на ЕС за предприсъединителна помощ (EU Instrument for Pre-accession Assistance). Това може да са държави-членки на ЕС и държави от Западните Балкани: Република Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Република Северна Македония и Република Сърбия.

Повече информация ще откриете тук

Източник: bfa.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!