BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Основните пътища в Украйна ще се подобрят за сметка на заем от европейски фондове

  • Written by:

Възстановяването на магистралата Киев-Одеса и изграждането на обходен път в Лвов ще бъде осъществен за сметка на изгоден заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Със заповед на Кабинета на министрите на Украйна е взето решение за привличане на кредитни средства на ЕИБ в размер на 450 милиона евро за развитието на трансевропейска транспортна мрежа.

Заемът ще бъде разделен на три транша. На Украйна ще бъде отпуснат заем  за период от 15 години, включително 4-годишна концесия (началото на договора за заем – 2021 г., срокът за погасяване на заема – 2035 г.).

Предстоящият проект ще повлияе на икономическото развитие на Украйна, ще подобри международния й имидж и ще гарантира добро качество на магистралите за гражданите и бизнеса. Според експерти проектът ще повлияе на качеството на живот на най-малко 3,2 милиона  украински граждани.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!