BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Организаторите на Евровизия гарантираха, че конкурсът ще се проведе през 2021 година

  • Written by:

Конкурсът Евровизия ще се проведе през 2021 година. Това гарантираха организаторите на най-голямата музикална надпревара в света, като за тази цел през летните месеци са разработили четири възможни сценария. Окончателното решение за провеждането на Евровизия 2021 ще бъде взето в първите месеци на новата година.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални телевизии на Нидерландия обявиха като най-желан сценарий нормалното провеждане на конкурса в зала “Rotterdam Ahoy”. Това би се случило по добре познатия до момента начин – с публика в залата и 3 големи конкурси вечери, където участие ще вземат представителите на всяка една държава. Реализирането на този сценарий обаче зависи от напредъка в разработването на ваксина срещу COVID-19 и от създаването на надеждни тестове, които да гарантират сигурността на публиката и участващите делегации.

Според анализатори по-възможни са сценариите за провеждането на конкурса в нетипичен за него формат. Един от вероятните начини да се случи събитието е въвеждането на спазване на социална дистанция за публика в залата, както и намаляването на капацитета на залата. Организаторите обмислят и опцията при рестрикции на пътуванията в Европа, част от артистите на Евровизия 2021 да имат възможност да изпълнят песните си от собствената си държава. В най-лошия вариант – при влошена епидемична обстановка в световен мащаб и невъзможност за пътуване на всички артисти, участващите изпълнители ще представят песните си от специално подготвени студиа в собствената си държава. Този вариант ще бъде тестван на Детска Евровизия 2020, която ще се състои в Полша през ноември месец тази година.

Българският представител Виктория изрази оптимизъм: “Радвам се, че конкурсът ще се проведе през 2021 година, дори и в тези условия. Организаторите са изправени пред големи трудности, но съм сигурна, че ще вземат най-доброто решение. Ние продължаваме да работим усилено и се надявам, че тази година ще създадем още по-добра песен, с която България да се представи достойно на конкурса.”

Виктория и нейният екип подготвят поредица от видео дневници, които ще проследят подготовката ѝ за Евровизия 2021 в Ротердам. Първото видео е вече налично в нейния канал: https://www.youtube.com/watch?v=A7cQl_Daow4

По-рано тази година Виктория бе домакин на музикалния лагер за Евровизия “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“, който се проведе в Бургас и Приморско. Творческото събитие събра доказани музикални продуценти, изпълнители и композитори от цяла Европа, които в рамките на 10 дни работиха на красивото Българско Черноморие по създаването на потенциалните песни за Евровизия 2021.

Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 18, 20 и 22 май и ще се излъчва на живо по БНТ 1 от 22 часа.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=A7cQl_Daow4?feature=oembed&w=618&h=348]

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!