BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новогодишна концертна програма „Здравей, Стара Нова година!“ в Тараклия

  • Written by:

Новогодишна концертна програма „Здравей, Стара Нова година!“ в Тараклия

В навечерието на Нова година по стар стил специалистите на Двореца на Културата подготвиха за тараклийци голям концерт с разнообразна програма, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2134310
След приветствието на водещите с шум и страшни маски в залата пристигнаха кукери. Със своите „магически“ танци и гръмогласни чанове те изгониха злите духове.

С много смях и танци Театърът на бесарабските българи „Смешен петък“ показа на зрителите обреда „Коза“. Продължиха народен блок на концерта възпитаниците на институцията за ранно развитие „Златен ключ“ с танца „Сурва“. От сцената на български и молдовски езици прозвучаха поздравления за мир, щастие за Новата година.

Заместник-председателят на Тараклийски район Мария Кара поздрави жителите.
„Така се случи, че ние тук в Молдова отбелязваме идването на Нова година и Коледа два пъти. Мисля, че това не е лощо, защото празниците ни събират заедно, това е един добър дух, който ни дава вдъхновение за живот, за нови начинания. Желая ви здраве в новата 2020 година, мир и благополучие в семействата ви!“, каза Кара.

Концертът продължи около два часа. Повече от 20 вокални и танцови номера изпълнеха артистите от Детския дом на творчеството и Двореца на културата.

Днес бесарабските българи посрещат Новата година по стар стил. Следобед децата ще ходят по домовете да сурвакат. Вечерта ще обикалят къщите по-възрастните с обреда „Коза“. Стопаните ще ги посрещат с традиционни ястия, ще им подаряват кравайчета, бонбони и парички.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!