BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НДФ „13 века България“ обявява конкурс за подпомагане на професионалното развитие на младите български творци и учени

  • Written by:

НДФ „13 века България“ обявява конкурс за подпомагане на професионалното развитие на младите български творци и учени. За целта Фондът учреди Национална награда „13 века България“ за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука. Тя представлява парична премия в размер на 5 000 лева, осигурени от Фонда, и ще се дава за разходи за обучение.
Националната награда „13 века България“ ще се присъжда от жури на конкурсен принцип в два кръга. В първия кръг журито ще определи шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени в периода 01 – 31 януари 2020. В подкрепа на всеки от тях Фондът ще организира дарителска кампания под надслов „ПОДКРЕПИ ТАЛАНТА — ДАРИ“.
Носителят на наградата ще бъде избран и обявен между 20 – 30 юни 2020.
В конкурса могат да участват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката и иновативни постижения в съответната област. Задължително условие е през 2019 кандидатите да са приети за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България.
За конкурса се кандидатства до 31 декември 2019 онлайн на адрес: https://fund13veka.bg/talant

За контакти и въпроси:
тел.: +359 2 963 04 27
e-mail: [email protected]
www.fund13veka.bg

Още за четене…

Ексклузивно – бившият македонски премиер Любчо Георгиевски с първо интервю за българска телевизия от 3 …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!