BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кога преминаваме към зимно часово време 2020

  • Written by:

Есента е вече тук и дните започват да се скъсяват все повече, слънцето залязва по-рано и усещаме промяната във времето. Съвсем скоро предстои да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците един час назад.

Припомняме, че през 2019 година евродепутатите гласуваха окончателно да се спре смяната на времето. Кога ще се случи това може да прочетете в този материал. 

В 4:00 часа сутринта на 25 октомври (събота срещу неделя) сменете всички часовници у дома с един час назад. Това означава, че 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме един час повече сън, което ще ни даде възможност по-лесно да преминем към зимно часово време 2020 година.

Лятното часово време е въведено, за да се намалят разходите за електричество като използваме повече естествена светлина. Всяка държава сама решава дали да премине към смяната на часовете, затова ако пътувате в чужбина непременно проверете какво е часовото време в държавата, която искате да посетите. 

Предлагаме ви няколко съвета как по-лесно да се приспособите към зимно часово време 2020: 

1. Започнете да ставате с 30 минути по-късно още в началото на месец октомври, така ще сте подготвени за промяната в часа и няма да ви повлияе толкова на биологичния часовник.

2. Разхождайте се по-често на слънце и чист въздух, което ще повиши нивата не мелатонин в организма ви и ще ви накара да се почувствате по-добре.
3. Спортувайте активно – умората от спорта дава на всеки организъм по-добър сън и сутрин няма да се чувствате по-малко отпочинали, а заредени с енергия.

4. Закусвайте сутрин, за да дадете на организма си сили и да се чувствате бодри, независимо от часа, в който сте станали.

Редактор:ACTUALNO.COM

Източник: actualno.com

Още за четене…

Инициативата „Будната България“ ще се превърне във виртуален форум на родовата и културната памет на …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!