BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво време ни очаква през август?

  • Written by:
Много бързо тези 40 градуса, които имаме в момента, ще си заминат, тъй като още довечера от север – северозапад и от североизток ще започне да прониква хладен въздух. Това ще доведе до нощни гръмотевични бури в Североизточна България. Това прогнозира Анастасия Стойчева – синоптик в НИМХ, в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„В събота ще има повече облаци и гръмотевици в следобедните часове, така че август месец започва по-гръмогласно. Това обаче не бива да ни изненадва, тъй като летните бури са характеристики на времето“, каза още Стойчева.

Август месец ще е около нормата по отношение на температури и валежи, но ще се запази границата между западна и източна България. На изток ще остане сухо, а в западна България ще има количества на валежите близки до нормите, отбеляза синоптикът.

През следващите няколко дни температурите ще се понижат до 30 – 35 градуса, ново атмосферно смущение очакваме около 5 август, когато отново ще има валежи, предупреди Анастасия Стойчева.По-горещо ще бъде в периода от 17 до 23 август, а до тогава в източната част на страната температурите ще останат по-високи. По Черноморското крайбрежие ще ни разхлажда бриз, но температурите ще останат високи почти до края на август.„От 1 до 10 август това ще е около 5 август и в края на десетдневието. Във второто десетдневие, когато ще се реализират най-високите температури за месеца, от 33 до 38 градуса, превалявания ще има около 15 и 19 август. През последните 10 дни температурите плавно ще се понижават, но няма да стават по- ниски от 29 – 34 градуса“, прогнозира Анастасия Стойчева.

Източник: actualno.com

Още за четене…

Културният форум „Панагия – Въздигане на хляба“ подготвя Общината в Кюстендил, съобщиха от нейния отдел …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!