BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избран е изпълнител на проекта за ремонт на сградата на Гимназията в Босилеград ( ВИДЕО)

  • Written by:

Избран е изпълнител на проекта „Европейска Гимназия“, това беше обявено на срещата пред сградата на Гимназията между  директора на ведомството г-н Владимир Григоров и посланика на Република България в Р. Сърбия Н. Пр. Радко Влайков.

По думите на директора обществена поръчка е спечелила  фирма изпълнител от Валево, а  дейностите по ремонта  са с продължителност 50 работни дни.

Удовлетворен съм, че стартира проекта, и, че Гимназията ще бъде направена по един модерен начин. Постепенно, бавно, но последователно европейското ще влиза и в Босилеград, каза в обръщението си към медиите Н. Пр. Радко Влайков.

На срещата присъства и генералният консул на Република България в НишДимитър Цанев.

Да припомним, че проектът „Европейска Гимназия“е най-големият проект за 2020 г. по линия на помощта за развитие от българското правителство за Сърбия.

Проекта е на стойност 53 028 евро и предвижда подмяна на старата дървена дограма с нова енергийно-ефективна PVC алуминиева дограма в цялото училище. Целта на проекта е да повиши енергийната ефективност на отоплителната система в сградата и да намали значително високите разходи на потреблението на енергия особено през зимния сезон.

Официалното  изпълнение на проекта  започна в момента на  подписването на споразумението за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от правителството на Република България с Гимназията в Босилеград по време на церемония която се  състоя в Министерството на образованието, науката и технологичното развитие на Република Сърбия на 20 декември 2019 г.Споразумението е било подписано от посланика на Република България в Белград Радко Влайков и от директора на Гимназията в Босилеград Владимир Григоров.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Zzt_2MGMs1U?feature=oembed&w=618&h=348]

Милена Миленова

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!