BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗЪМА

  • Written by:

96 години… преди точно толкова, на тази дата – Велики Четвъртък, комунистическите безродници извършват атентата в църквата Св. Крал (днес Св. Неделя). Атентатът, организиран от БКП, е внимателно планиран. Той е извършен в деня на погребението на ген.

Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на бъдещата окупаторска власт. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната. При деянието загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си.

В този мрачен ден за България, само за един миг българските комунисти убиват повече български генерали и висши офицери, отколкото сърбите, турците, румънците, гърците, англичаните, французите и руснаците в боевете на четири кървави войни за национално обединение… Дълг на всеки истински българин е не само да помни тези събития, но и да не изпитва толерантност към идеологическите наследници на извършителите! Да сведем глави и почетем паметта на загиналите!

Радица Димитрова

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!