BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гражданите на Молдова ще могат да пътуват до Украйна с лична карта

  • Written by:

Кабинетът на министрите в Молдова днес взе решение за започване на преговори на проект на Споразумение между правителството на Република Молдова и кабинета на министрите на Украйна за безвизово пътуване на граждани.

Според споразумението между двете страни, гражданите на двете държави ще получат възможност да се предвижват през границата на база на документи за самоличност за вътрешно ползване, което ще улесни пътуването на гражданите на двете държави.

Споразумението предвижда разширяване на списъка от документи, по които гражданите на двете държави ще могат да пътуват без визи. Така, че гражданите на Украйна ще могат да прекрачат границата на двете държави въз основа на паспорти с електронен носител на информация, както гражданите на Република Молдова и на база лични карти, а не както преди с задграничен паспорт.

Към датата на влизане в сила на новото споразумение ще загуби сила споразумението за безвизови пътувания на гражданите, подписано в Киев на 18 май 2011 година.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!